Kako se pravovremeno zaštititi od Sunca u 2018.?

FOTOPROTEKCIJA

Iako se o fotoprotekciji često govori, mnogi od nas još uvijek zanemaruju utjecaj sunčevih zraka na kožu, što zbog vlastite lijenosti, a što zbog mita da na suncu treba “uhvatiti boje”. Najopasniji dio sunčevog zračenja apsorbira se u ozonskom omotaču i ne dopire do Zemljine površine. Dvije trećine sunčevog zračenja (UVA, UVB, IR) dopire do Zemlje te ima utjecaj na naš organizam. Infracrveno zračenje (IR) pruža tijelu osjećaj topline. UVA i UVB zračenje je nevidljivo i ne osjećamo ga, ali ima veliki biološki učinak. Posjetite nas u Ljekarni Hanžić, Draškovićeva 44, da zajedno odaberemo najbolju zaštitu od sunca za Vas!

 

IZLAGANJE SUNCU

Izlaganje suncu je od životne važnosti, ali mora biti razumno i odgovorno. Sunčeva svjetlost čini prirodnu obranu od depresije i anksioznosti te potiče lučenje melatonina, hormona koji regulira cirkadijalni ritam (biološki ritam u skladu s izmjenom dana i noći). Osim toga, sunčeve UVB zrake potiču stvaranje vitamina D, koji je izvrstan imunomodulator te čuvar kostiju i dobrog raspoloženja. Zanimljivo je da staklo apsorbira UVB zrake, pa je sunčanje iza staklene površine beskorisno jer koža u tom slučaju neće stvarati ovaj dragocjeni vitamin.

S druge strane, sunčeve zrake mogu uzrokovati opekline, maligne promjene, fotostarenje te alergijske reakcije na koži. Posjetite nas u Ljekarni Hanžić, Draškovićeva 44, da zajedno odaberemo najbolju zaštitu od sunca za Vas!

 

REAKTIVNE ČESTICE

Reaktivne čestice (slobodni radikali), koji nastaju izlaganjem kože UV zrakama, uzrokuju strukturalna i funkcionalna oštećenja kožnih stanica, a to su glavni uzroci fotoinduciranog starenja kože.Različiti tipovi kože različito i reagiraju na sunčevo zračenje, sve ovisno o fotoosjetljivosti. Posjetite nas u Ljekarni Hanžić, Draškovićeva 44, da zajedno odaberemo najbolju zaštitu od sunca za Vas!

 

PRIPREMA KOŽE ZA SUNCE

Danas se sve više govori i o pripremi kože za sunce “iznutra”, odnosno o primjeni odgovarajućih dodataka prehrani koji će dubinski zaštititi stanice od štetnog zračenja. Takvi se pripravci savjetuju svima, a osobito osobama s problematičnom, osjetljivom kožom, sklonom alergijama ili melazmi. U kombinaciji s topikalnim pripravcima za sunčanje, peroralni pripravci predstavljaju kompletnu zaštitu.

Za istaknuti je svakako proizvod Sunlove Skin+, koji sadrži protuupalno ulje boražine te čak 6 mg astaksantina. Taj iznimno vrijedan karotenoid višestruko je jači antioksidans od vitamina C i E te koenzima Q10. Zbog toga je ovaj proizvod već godinama najomiljeniji u smislu pripreme kože za sunce.sunlove_skin

Osim njega, klinički je veoma ispitan i djelotvoran francuski proizvod Dermobiane Solaire. Njegovo tajno oružje je ekstrakt paprati Polypodium leucotomos, trenutno najdjelotvornija ispitana tvar u zaštiti stanica od sunca.

U smislu topikalnih pripravaka za sunčanje (kreme, sprejevi), linija Eucerin Sun ima dokazanu fotostabilnost kroz cijeli apsorpcijski spektar zračenja, a za to su zaslužni prirodni spoj Licochalcon A (neutralizira slobodne radikale) te Tinosorb (apsorbira tri puta više UVA zraka od drugih filtera). Anti-age učinak je postignut zbog sadržaja pametno formulirane hijaluronske kiseline. Eucerin Sun pripravci su raznovrsni te namijenjeni za sva stanja i tipove kože. Posjetite nas u Ljekarni Hanžić, Draškovićeva 44, da zajedno odaberemo najbolju zaštitu od sunca za Vas!Eucerin Sun

 

NJEGA NAKON SUNCA 

Za njegu kože nakon sunčanja te u slučaju opeklina od sunca, preporučujemo Verrativa balzam. On sadrži čisti organski aloe vera gel, probiotike Thermus Thermophilus, matične stanice runolista i oligoelemente, te nam se upravo ovaj pripravak pokazao najboljim u obnovi kože nakon sunčevog zračenja.specchiasol-verattiva-balzam-za-tijelo-nakon-suncanja

Posjetite nas u Ljekarni Hanžić, Draškovićeva 44, da zajedno odaberemo najbolju zaštitu od sunca za Vas!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *